KULTURNA DEDIŠČINA
KOLARJEVA DOMAČIJA

Kolarjeva domačija na Trebčah je neločljivo povezana z osebnostjo nekdanjega jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita. Kot domovanje njegove najljubše tete Ane Kolar je bila prizorišče njegovih obiskov in tudi sestankov pred drugo svetovno vojno, po njej pa predvsem kraj obiskov sestrični Ani Kostanjšek. Domačijo predstavlja sklop treh objektov: rekonstruirana lesena hiša s slamnato streho, manjša stanovanjska hiša iz leta 1927 in senik na drugi strani reke Bistrice.
Ob Kolarjevi domačiji je v opuščenem rokavu reke Bistrice urejen ribnik, ki je v spomladanskih dneh daleč naokoli najpomembnejše mrestišče za številne dvoživke.
Na Kolarjevi domačiji je danes informacijska pisarna in trgovina z regionalnimi produkti. V trgovini trenutno ponujamo izdelke enajstih lokalnih ponudnikov (med, žganje, bučno olje, vino, sok, izdelki iz stekla, gline, lesa...).
Možen je tudi ogled multivizijske predstavitve Kozjanskega parka in krajšega filma o življenju Josipa Broza Tita. Ogled je možen po predhodni najavi.

Kontakt:
Kozjanski park
03/800-71-00
www.kozjanski-park.si


KOLARJEVA DOMAČIJA
VIRI in FOTOGRAFIJE so iz arhive: Kozjanski park, Občina Bistrica ob Sotli, MD Bistrica ob Sotli, Župnija Sv. Peter pod Sv. gorami.
 
Copyright © 2012 Turistično društvo Bistrica ob Sotli | All Rights Reserved | Designed By GEC