TEMATSKE POTI
MARIJINA ROMARSKA POT

Marijina romarska pot je del mednarodne istoimenske kulturne romarske poti Čenstohova (Poljska) - Levoča (Slovaška) - Mariazell (Avstrija) - Ptujska Gora in Svete gore nad Bistrico ob Sotli (Slovenija) - Marija Bistrica (Hrvaška).
409 km dolga pot v vzhodnem delu Slovenije povezuje 30 Marijinih svetišč, med katerimi po pomenu izstopata Ptujska Gora in Svete gore nad Bistrico ob Sotli, ki imata dolgoletno romarsko tradicijo.
V Sloveniji imamo 2 smeri in več krakov Marijine romarske poti, ki vodijo iz Mariazella v Avstriji čez slovensko ozemlje na Hrvaško proti Mariji Bistrici.
V občino Bistrica ob Sotli prihaja prvi krak iz smeri gradu Podsreda in se mimo Svetih gor in kapele Božja noga nadaljuje po gozdni poti proti središču vasi. Drugi krak prihaja iz smeri Polja ob Sotli preko Križan vrha skozi  Črešnjevec, Trebče in Zagaj. V centru vasi se oba kraka združita in nadaljujeta skozi Polje pri Bistrici do mejnega prehoda.
Pot je v celoti označena z markacijami, smernimi oznakami ter informacijskimi tablami. Na celotni Marijini poti je 45 kontrolnih točk, kjer je mogoče dobiti žig poti.

Kontakt:
Kozjanski park
03/800-71-00
www.kozjanski-park.siMARIJINA ROMARSKA POT
VIRI in FOTOGRAFIJE so iz arhive: Kozjanski park, Občina Bistrica ob Sotli, MD Bistrica ob Sotli, Župnija Sv. Peter pod Sv. gorami.
 
Copyright © 2012 Turistično društvo Bistrica ob Sotli | All Rights Reserved | Designed By GEC